Hírek

Diákolimpia 2007


2007.03.11-én  Sárvár adott otthont a 2007-es Ippon Shobu Diák Olimpia Nyugat-Magyarországi elődöntőjének, amely az egyik legrangosabb esemény a Shotokan karatét tanuló magyar diákok életében. Kiemelt fontosságát mutatja, hogy nyugaton és keleten rendeznek egy-egy elődöntőt, majd április 28-án az ország közepén rendezik a döntőt azzal a korcsoportonként 4 keleti és 4 nyugati versenyzővel, aki 1.-4. helyre kvalifikálta magát az elődöntőkben.  A nyugati országrészből 18 egyesület 150 igazolt versenyzője lépett siaira. Az Ippon Shobu-ról még annyit kell tudni, hogy egy pontig tartó, egyetlen lehetőséget adó versenyszám, tehát a karate és az igazi harc szellemiségében folytak a küzdelmek, ahol nincs második lehetőség. 

Ahová nevezünk, érem terem

A Százhalombattai Karate Egyesület és verseny szakosztálya az Érdi Tűzoltó Karate Klub az elmúlt rövid két hét leforgása alatt két rangos versenyen, és egy felkészítő táboron is részt vett. Az idei első versenyünk rögtön egy nemzetközi verseny volt február 24-én Szlovéniában, - anyagi lehetőségeinket figyelembe véve – négy Battai résztvevővel. A versenyen három ország karatékái között folyt a megmérettetés. Csapatunk  2 második, 3 harmadik és 1 negyedik helyet vívott ki magának a neves nemzetközi élmezőnyben. 

Van keresenivalónk a világbajnokságon

 

 

Egyesületünk tagjai július 29-én az ország keleti részén léptek shiaira. 16 fővel indultunk az A.J.K.A. Shotokan Karate-Do Szövetség Nyílt Keleti Bajnokságán. Azért "csak" ennyien, mert sokan táboroztak a csapatból. Néhányan a nyaralásukat hagyták félbe, hogy elutazzanak Szerencsre versenyezni. Az Egyesület május óta készül a versenyre. Sajnos Szerencsen néhányan kimaradtak a sorsolásból, sokakat pedig más kategóriába, korcsoportba, vagy versenyszámba tettek, nem oda, ahová mi neveztük őket. Így nem tudtuk azt az eredményt hozni, amire számítottunk. Szerencsére csapatunk már az év eleje óta készül az októberi világbajnokságra, így Voda Viki és Osztovics Brigi már a szabad kűzdelemben is gyakorlottan, és bár kicsit izgulva, de nagy technikai tudással léptek shiaira. Nagyon szép eredmény, hogy még így is az előkelő második és harmadik helyen végeztek, más egyesületek barna és fekete öves versenyzői előtt.

Register to read more...