Korábbi híreink

Hírek

Nyári edzőtábor beszámolója 2007

{mosimage}Egyesületünk idén a Balatonon tartotta nyári táborát. Mindenki egybehangzó véleménye szerint eddig ez a tábor sikerült a legjobban. Az éjszakai fürdőzések, vizi edzések, és tábortűz mellett természetesen idén is volt vizsga, és izzasztó edzések.

{mosimage}Az idei év egyértelmű szenzációja Sensei Lovász György volt, aki - elfogadva meghívásunkat - 3 nagyon tanulságos és persze igen fárasztó edzéssel ajándékozta meg egyesületünket. Az SKI Szövetség Magyarországi 5. Danos vezetője mindenki számára érdekes edzéseket tartott, rámutatva arra nem elhanyagolható tényre, hogy van még mit tanulnunk, van még hová fejlődnünk.

Egyesületünk a tábor után szeptember 10-étől gőzerővel folytatja edzéseit, készülve egy szeptemberi, Szlovéniai nemzetközi megmérettetésre, valamint a Magyar Bajnokságra, az Európa Bajnokságra Szardínia szigetén, illetve december 8-án egyesületünk rendezi meg az SKI Országos Bajnokságát Százhalombattán.

A versenyeken kívül több felkészítő edzőtáborban is részt fogunk venni, valamint az év végén egy több, mint 100 fős tábort tartunk a SZISZKI-ben.

Az Európa Bajnokságra szponzorok jelentkezését várjuk.

Diákolimpia eredmények

A karate diákolimpiai országos döntőjén, Dunakeszin a keleti és a nyugati csoport négy-négy legjobb csapata vett részt. A százhalombattai Shotokan Karate Egyesület versenyzői közül KATA gyakorlatban Osztovics első, Bakonyi D. második, Török és Voda pedig harmadik helyezést ért el. KUMITE-ben Bakonyi D. és Osztovics a második, Bakonyi K. pedig a harmadik helyet szerezte meg.

GRATULÁLUNK!

Edzőtáboroztunk

Március első hétvégéjén részt vettünk egy három napos felkészítő edzőtáboron, melyet Kesic Bogdan 6. Danos Mester tartott Érden. A táborban a versenyfelkészítő gyakorlatok mellett új technikákat, és Bogdan Mester szemléletét is elsajátíthattuk.

Diákolimpia 2007


2007.03.11-én  Sárvár adott otthont a 2007-es Ippon Shobu Diák Olimpia Nyugat-Magyarországi elődöntőjének, amely az egyik legrangosabb esemény a Shotokan karatét tanuló magyar diákok életében. Kiemelt fontosságát mutatja, hogy nyugaton és keleten rendeznek egy-egy elődöntőt, majd április 28-án az ország közepén rendezik a döntőt azzal a korcsoportonként 4 keleti és 4 nyugati versenyzővel, aki 1.-4. helyre kvalifikálta magát az elődöntőkben.  A nyugati országrészből 18 egyesület 150 igazolt versenyzője lépett siaira. Az Ippon Shobu-ról még annyit kell tudni, hogy egy pontig tartó, egyetlen lehetőséget adó versenyszám, tehát a karate és az igazi harc szellemiségében folytak a küzdelmek, ahol nincs második lehetőség.