Hírek

VB beszámoló

A balatonszemesi tábort követően július 20-án utaztunk Athénba a X. SKIF Karate Világbajnokságra ahol 65 ország több mint 1000 versenyzője mérhette össze tudását egymással 10 éves korosztálytól a 90 évesig. A magyar válogatott tagjai között 6 battai név szerepelt, akik egy rendkívül hosszú és viharos felkészülést követően képviselhették országunkat a legjobbak között.

Ismét bebizonyosodott, hogy van keresnivalónk a nemzetközi mezőnyben, hiszen a rengeteg sérülés és a nehezített körülmények ellenére is VODA ZOLTÁN VILÁGBAJNOKI EZÜST érmet szerzett küzdelemben, úgy hogy törött lábujjal harcolta végig az összes meccsét, és hajszál híján a dobogó felső fokára is felállhatott. A csapat többi tagjára sem lehet panasz: A másik „törött lábú” versenyzőnk ANGYAL ÁDÁM, sajnos még itthon a felkészülési időszak hajrájában szenvedett bokatörést, de az utazás előtt 2 nappal már lekerült róla a fekvőgipsz. Ő így versenyzett. A lányoknál VODA VIKTÓRIA a verseny előtti nap belázasodott és 39 fokos lázzal küzdött. Amikor OSZTOVICS BRIGITTA és DIMÉNY ANIKÓ görög ellenféllel kerültek szembe a formagyakorlatnál, a görög bírók sajnos – hogy-hogy nem - egyből nem tudtak pártatanul dönteni, de a lányoknak ez plusz erőt adott a kumitében. SÁNDOR IMRE egy térdműtét utáni 6 hónapos rehabilitáció után tért vissza a 120 fős felnőtt mezőnybe, ahol látványos technikákat láthattunk tőle. Csapatunk minden tagja formagyakorlatban a legjobb 16-ba került, és a küzdelemben mindenki legalább a 8-as döntőbe verekedte magát.

Összességében a magyar csapat 1 arany, 2 ezüst és 1 bronz érmet szerzett valamint több 5. és 6. helyezéseket is begyűjtött, melyből az ezüstérem és néhány egyéb helyezés a battai versenyzők érdeme. Az éremtábla összesítésében az előkelő 17. helyet szereztük meg. Megelőzve ezzel nagy múltú és rendkívül komoly anyagi háttérrel rendelkező országokat.

 

A battai különítmény ismét rengeteg szakértői elismerést kapott külföldi versenyzők és vezetőedzők gratuláltak a teljesítményhez. Mindenki úgy értékelte, hogy jó úton haladunk és boldogok voltunk, hogy ismét hírnevet szerezhettünk városunknak.

Register to read more...

Diákolimpia beszámolója 2009

Ötvennégy egyesület 345 versenyzője részvételével rendezte meg a Magyar Karate Szakszövetség az Ippon Shobu Diákolimpiát Ercsiben március végén. A battai csapat 8 fővel indult a viadalon. 


A nézők magas színvonalú versenyzést láthattak, a különböző szövetségek korosztályos válogatott versenyzői élvezetes csatákat vívtak egymással. A battai karatékák jó formában, a várakozásnak megfelelően teljesítettek. Az egyesület 1 arany-, 3 ezüst-, 2 bronzérmet és 3 negyedik helyezést ért el. A csapat tagjai Almási Loretta, Angyal Ádám, Dimény Anikó, Mohos Ágnes, Osztovics Brigitta, Révész Brigitta, Voda Zoltán és Voda Viktória voltak.


Szarvason edzettünk

A Százhalombattai Karate Egyesület megkezdte felkészülési időszakát a másfél hónapos nyári szünet után. Utoljára a Velencei táborban volt együtt a csapat, és a rövid pihenő után 2008.08.16-án Szarvason megtartott felkészítő edzésnap után bizony az izomláz is emlékeztetett minket a kihagyás hátrányaira. Nyolc fővel kérkeztünk az edzésekre, ahol a versenyeken alkalmazható kumite (küzdelem) kombinációk gyakorlása és a hatékonyság növelése volt a fő téma. Ezen kívül a csoportos formagyakorlatok (csapat kata) hibajavítása, tökéletesítése is terítékre került. Az SKI vezetősége úgy meg volt elégedve a battai válogatott tagok teljesítményével, hogy a 2008-as görög VB-re csapat kata versenyszámban nagy valószínűséggel két három fős battai csapatot is indít. A napot a Kőrős parton bográcsozással, fürdőzéssel zártuk. A VB-re támogatók jelentkezését várjuk az info@karatebatta.org címre. A felkészítésbe fektetett munkát remélhetőleg már a legközelebbi versenyünkön, az SKI KARATE EURÓPA KUPÁN kamatoztathatjuk, amely egy kétnapos tábor végén, október 5-én lesz Balatonfüreden.

 

Egyesületünk középhaladó és haladó edzéseit szeptember elsejével kezdi a SZISZKI-ben.  Előreláthatólag szeptember 15-től indítjuk kezdő tanfolyamunkat az Arany János iskolában. Pontos adatokat az iskola vezetésével történt egyeztetés után, még augusztusban találhatnak honlapunkon.

Nyári tábor beszámolója 2008


A Battai karatésok idén a Velencei tó partján töltöttek egy hetet edzőtáborban. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, és szinte végig jó idő volt. Mondhatnánk túl jó is, hisz az edzések 35-40 fokos hőségben, egy sátorponyvával fedett teremben folytak. Idén az SKI Magyarországi Szövetség 5. Danos elnökén kívül elfogadta meghívásunkat több vezető-, és válogatott edző is, akiknek nagyon felkeltették érdeklődésüket az ügyes gyerekek.

Register to read more...