Korábbi híreink

Hírek

Nyári tábor beszámoló 2010

A Százhalombattai Karate Egyesület idén 2010.06.21 – 26-ig Balatonszemesen tartotta éves edzőtáborát. A táborba – szokás szerint – ellátogatott az SKI Magyarországi Szövetségének immár teljes vezérkara, valamint idén először az IJKA Szövetség egyik edzője is megtisztelt minket jelenlétével. Így a „szokásos” magas színvonalú edzések mellé sikerült becsempészni a - ma már sajnos nem élő IJKA exelnök, - 9. Danos Asai mester kedvenc speciális nyitott kezes technikáit is, amik igazán nagy érdeklődést keltettek a battai tanítványokban. Az idő sajnos ezúttal nem volt kegyes hozzánk, ugyanis szinte végig esett az eső, és így a Balaton vizét nem élvezhettük. Azonban így is jól teltek a napok, hisz közös játékokkal, csapatépítő foglalkozásokkal, éjszakai edzésekkel színesítették az edzők az egyébként is sűrű, edzésekkel teli programot. 


 

 

 

Kitüntetett karatés

A 2009-ben elért nemzetközi és hazai sikereiért a Magyar Karate Szövetség különdíját vette át Voda Zoltán, a Százhalombattai Karate Egyesület kiemelkedő versenyzője december 22-én.

 

Athénban nyáron világbajnoki ezüstérmet szerzett, az egri világversenyen 5. helyen végzett, az SKI Országos bajnokságon pedig háromszor is dobogóra állhatott, kétszer a legfelső fokára. Az óesztendő végén sikeres övvizsgával zárult a Százhalombattai Karate Egyesület eddigi legeredményesebb éve. Tizenegyen szereztek magasabb övfokozatot.


VB Egerben


Öt földrész félszáz országának közel ezer versenyzője vett részt a SKDUN Funakoshi Gichin Shotokan karate-világbajnokságon Egerben október 10-11-én. Az óriási és meglehetősen erős nemzetközi mezőnyben a magyar válogatott tíz battai versenyzője is tatamira lépett.


A hazai pálya nem kedvezett a nemzeti válogatottnak, sőt a bírói túlkapások sokszor pont az ellenkezőjét éreztették karatésainkkal. A selejtezők és döntők a kétnapos esemény első napján reggel 8-tól este 10-ig zajlottak a különböző kategóriákban. Szédületesen versenyzett és bronzérmet szerzett a felnőtt nők között Bacsur Barbara (4. kyu). Dimény Anikó (1. kyu) mindössze egy tizedponttal maradt le a dobogóról, 4. helyen végzett junior női katában. Voda Viktória ugyanitt 9. helyezett lett. Sándor Imre (3. dan) a menet közben módosítgatott, átírt versenyszabályok ellenére 5. helyen végzett férfi formagyakorlat kategóriában. Az összesen 64 feketeöves vetélytársa közül több korábbi világ- és Európa bajnokot is maga mögé utasított.
A 11 éves Almási Loretta (6. kyu) és Révész Brigitta (6. kyu) életük első világversenyén a legjobb 16 közé kerültek gyermek kata kategóriában.

A második napon a küzdelemé (kumite) volt a főszerep, amely során ismét magas szinten teljesítettek a battai ifjak. Az athéni ezüstérmes Voda Zoltán (2.kyu) nem kevés bírói hibának köszönhetően csak 5. lett a kadett férfiak mezőnyében. Angyal Ádám (3.kyu) szintén 5. helyezést ért el a fiúk között. Annak ellenére, hogy nyári bokasérülése még nem jött teljesen helyre, szinte hibátlan formában, körről-körre szédületes tempóban győzte le ellenfeleit, mígnem egy rosszul sikerült lábsöprés után az orvosok nem engedték tovább küzdeni.

Junior csapatunk - Benedek Mária, Dimény Anikó, Osztovics Brigitta, és Voda Viktória - a felnőtt női mezőnyt kioktatva, óriási ütéseket és rúgásokat osztogatva állhatott fel a dobogó második fokára. A felkészületlen és rendkívül színvonaltalan bíráskodásnak köszönhetően nem kapták meg a megérdemelt aranyat, de a közönség kedvenceként zárult számukra a viadal.
Sándor Imre, a battai sportegyesület vezetője szerint valamennyien többet mutattak fel a tisztes helytállásnál, hiszen "idegen szövetség által rendezett versenyen, számukra néhol érthetetlen szabályrendszerben és balkáni körülmények között szereztek dobogót érő helyezéseket."

VB beszámoló

A balatonszemesi tábort követően július 20-án utaztunk Athénba a X. SKIF Karate Világbajnokságra ahol 65 ország több mint 1000 versenyzője mérhette össze tudását egymással 10 éves korosztálytól a 90 évesig. A magyar válogatott tagjai között 6 battai név szerepelt, akik egy rendkívül hosszú és viharos felkészülést követően képviselhették országunkat a legjobbak között.

Ismét bebizonyosodott, hogy van keresnivalónk a nemzetközi mezőnyben, hiszen a rengeteg sérülés és a nehezített körülmények ellenére is VODA ZOLTÁN VILÁGBAJNOKI EZÜST érmet szerzett küzdelemben, úgy hogy törött lábujjal harcolta végig az összes meccsét, és hajszál híján a dobogó felső fokára is felállhatott. A csapat többi tagjára sem lehet panasz: A másik „törött lábú” versenyzőnk ANGYAL ÁDÁM, sajnos még itthon a felkészülési időszak hajrájában szenvedett bokatörést, de az utazás előtt 2 nappal már lekerült róla a fekvőgipsz. Ő így versenyzett. A lányoknál VODA VIKTÓRIA a verseny előtti nap belázasodott és 39 fokos lázzal küzdött. Amikor OSZTOVICS BRIGITTA és DIMÉNY ANIKÓ görög ellenféllel kerültek szembe a formagyakorlatnál, a görög bírók sajnos – hogy-hogy nem - egyből nem tudtak pártatanul dönteni, de a lányoknak ez plusz erőt adott a kumitében. SÁNDOR IMRE egy térdműtét utáni 6 hónapos rehabilitáció után tért vissza a 120 fős felnőtt mezőnybe, ahol látványos technikákat láthattunk tőle. Csapatunk minden tagja formagyakorlatban a legjobb 16-ba került, és a küzdelemben mindenki legalább a 8-as döntőbe verekedte magát.

Összességében a magyar csapat 1 arany, 2 ezüst és 1 bronz érmet szerzett valamint több 5. és 6. helyezéseket is begyűjtött, melyből az ezüstérem és néhány egyéb helyezés a battai versenyzők érdeme. Az éremtábla összesítésében az előkelő 17. helyet szereztük meg. Megelőzve ezzel nagy múltú és rendkívül komoly anyagi háttérrel rendelkező országokat.

 

A battai különítmény ismét rengeteg szakértői elismerést kapott külföldi versenyzők és vezetőedzők gratuláltak a teljesítményhez. Mindenki úgy értékelte, hogy jó úton haladunk és boldogok voltunk, hogy ismét hírnevet szerezhettünk városunknak.

Bővebben...