Bemutatkozunk


 


Az alábbiakban egyesületünk néhány fontos adata olvasható.

 

Címünk: 2440 Százhalombatta, Karácsony tanya 2
Bankszámla számunk: 10403136-31322928-00000000 (K&H)
Adószámunk: 18685822-1-13
Telefonszámunk: +36 (30) 992 36-66
Bírósági bejegyzés száma: TE 1749

A Százhalombattai Karate Egyesület 1999. június 15-én alakult sport egyesület, amely bejegyzett tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek, ezen keresztül pedig az SKI Szövetségnek.

Az Egyesület lehetőséget nyújt minden tanulni vágyónak, testi - lelki fejlődésre és a belső harmónia megteremtésére a SHOTOKAN KARATE gyakorlása által. A csapat tagjai főként általános iskolás gyermekek és szüleik, akik számára a Shotokan Karate gyakorlása optimális lehetőséget nyújt testnevelésre, egészség-megőrzésre, verseny-sportra, a keleti kultúra megismerésére, valamint önvédelem elsajátítására. Helyi, regionális, országos és nemzetközi bajnokságokon, edzőtáborokon illetve bemutatókon való részvételt biztosítunk, ezenfelül a rendszeres övvizsgák a fejlődés lemérését szolgálják. A rendszeres edzéseken kívül edzőtáborok, versenyek, övvizsgák és bemutatók segítik a tanítványok fejlődését.

A karate edzéseken kívül egyéb egészség-megőrző, rekreációs és készségfejlesztő programot is biztosítunk tagjaink számára. Ilyenek például a hegyi és erdei túrák, úszás, kerékpározás valamint lovaglás. Az ilyen programok megrendezése sajnos néha meghaladja az Egyesület anyagi lehetőségeit, mivel a tagok között nagycsaládos, illetve kedvezőtlen szociális körülmények között élő családok gyermekei is megtalálhatóak, így nem kerül minden esemény megrendezésre. Itt említenénk meg, hogy az Egyesület (jogilag már több mint 3 éve működő közhasznú Egyesület) köszönettel fogadja bárkinek az adó 1% felajánlását. Az eddig felajánlott adó 1%-okat verseny-nevezésekre fordítottuk.

A csapat tagjai főként általános iskolás gyermekek és szüleik, akik számára a Shotokan Karate gyakorlása optimális lehetőséget nyújt testnevelésre, egészség-megőrzésre, verseny-sportra, a keleti kultúra megismerésére, valamint önvédelem elsajátítására.
 
Taglétszámunk folyamatosan bővül, jelenleg több mint 40 főt számlál, ez két év alatt több mint 100%-os növekedést jelent. A tanítványok fizikai és egészségügyi állapotának javításán kívül fontosnak tartjuk a lelki, és szellemi útmutatást is. A tradicionális keleti kultúra megismertetése az elméleti edzések egyik alappillére.  Az elmúlt években megfigyelhető volt fizikai teljesítő-képességük, magatartásuk és tanulmányi eredmények javulása is.