Korábbi híreink

Európa Bajnokság beszámolója

2011. május 27-29. között sikeresen lezajlott a hazai rendezésű 12. SKIEF Európa Bajnokság Székesfehérváron. A rendezvényen 18 ország több mint 600 versenyzője mérette meg magát és adta tanúbizonyságát, a kiváló felkészültségének.

A 93 főből álló Magyar Csapat az országok közötti előkelő 6. helyen végzett.

A SKI MSz válogatott tagjaként a battai karatésok is nagymértékben részesei voltak ennek a szép sikernek. Pénteken a Master kategóriában Fodor Attila 5. helyezést szerzett. Almási Loretta a Junior lányok között katában 9. és kumitében pedig a kiváló 5. helyezést harcolta ki.

 Legnagyobb sajnálatunkra Nikolics István master kumitében idejekorán térd sérülés miatt volt kénytelen befejezni a küzdelmet. Szombaton a felnőtt egyéni versenyszámokban Osztovics Brigitta, Voda Viktória és Sándor Imre is csak a legjobb 16 közé jutott, ami az indulók számát tekintve jónak mondható, de a saját elvárásainknak azért ez kevésbé felelt meg. Vasárnap a csapatversenyszámok kerültek lebonyolításra. Női Csapat Katában Voda Viktória, Osztovics Brigitta, Dimény Anikó bronzérmet szerzett, míg ugyanez a hármas kumitében egy nagyon rosszkor jött sérülés miatt leszorult a dobogóról, így csak negyedik lett. Mindhárom lány idén érettségizett, ami különösen megnehezítette a felkészülésüket a versenyre és ennek tükrében talán még értékesebbek a megszerzett helyezések. Sándor Imre, Vincze Virgil és Kovács Gergely Férfi Csapat Katában egyetlen tized ponttal maradtak le a hőn áhított aranyéremről így végül a dobogó második fokára állhattak fel. Összességében elmondhatjuk, hogy az elmúlt évek legjobban szervezett és lebonyolított karate Európa bajnokságán vehettünk részt, melynek lebonyolításával a jelenlévő magas rangú japán vezetők is elégedettek voltak. A szubjektív bírói ítéletek sajnos most is hagytak némi kívánnivalót maguk után, de a több hónapos verejtékkel teli felkészülés és a verseny érdekében hozott ezernyi áldozat meghozta gyümölcsét, és összességében a battai csapat hozta az elvárt szintet. A versenyszervezők gerincét is a battai karatésok alkották: a Fodor Attila által vezetett 30 fős rendezői személyzetben Battáról Bezeczky Csaba, Dimény Anikó, Farkas József, Győri István és Vlasin Ibolya dolgozott, akiknek ezúton is köszönjük az áldozatos és kitartó munkát.

Összesített eredmények:

Junior lány: Almási Loretta kata 9., kumite 5. helyezés
Master: Fodor Attila 5. helyezés
Csapatkata: Dimény Anikó - Osztovics Brigitta - Voda Viktória bronzérem
Csapatkumite: Dimény Anikó - Osztovics Brigitta - Voda Viktória 4. helyezés
Csapatkata: Sándor Imre - Kovács Gergely - Vincze Virgil ezüstérem

A karate csapatunk következő közös programja a Balatonszemesi nyári edzőtábor, ahol az országból neves mestereket is vendégül látunk és az elmúlt évekhez hasonlóan a karate gyakorlása mellett a csapatépítésen és a barátságok elmélyítésén lesz a hangsúly.

Az edzéseket a július-augusztusi szünet után ismét a SZISZKI-ben folytatjuk a szokott rend szerint, valamint - amennyiben elegendő érdeklődő lesz úgy - a 3-6 éves korosztálynak „ovi-karate” tanfolyamot indítunk.