Korábbi híreink

Rendőrökkel csaptak össze a battai karatésok

A BM Országos Karate és Kick-boksz Bajnokság szeptember 17-én, szombaton Debrecenben került lebonyolításra. Az esemény különös presztízzsel bír a belügyi szervek dolgozói körében. A sportszerűség itt alapvető és magától értetődő dolog, ám a ringben nem volt barátság, kemény harcok folytak a győzelemért. A WKF és full-contact szabályrendszerben megrendezésre került összecsapásokon több országos és nemzetközi hírű karatéka, illetve kick-boksz harcos is megmutatta tudását.  A versenyen az ország szinte minden megyéje képviseltette magát 21 csapat és 100 versenyző részvételével zajlott a viadal. 

 Mivel a Százhalombattai Karate Egyesület tagjai közül 3-an is az Érdi Tűzoltóság személyi állományába tartoznak, így Puskásné Vízhányó Eszter hdgy., Sándor Imre fhdgy. és Fodor Attila is nevezhetett a versenyre, és – ha közvetve is, de – képviselhette a battai karatésokat is. A bajnokságon katában (formagyakorlat) a nők között Eszter bejutott a döntőbe és a kiváló 4. helyet szerezte meg. A férfiaknál Fodor Attila a 35 év feletti kategóriában sok jól képzett rendőrt magamögé utasítva egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett csapatunknak. Sándor Imre 35 év alatti férfi katában a döntőt megnyerve a dobogó legfelső fokára állhatott, majd kumiteben (küzdelem) a -70 kg-os súlycsoportban négy kemény küzdelem után az ezüstérmet akaszthatták a nyakába. A csapat összetett eredményben a rendkívül előkelő 5. helyen végzett, és csak olyan nagy létszámú, speciálisan kiképzett csapatok előzték meg, mint a Köztársasági Őrezred, a TEK (Terrorelhárítási Központ), a BRFK és az ORFK.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a szervezők nagyszerű munkát végeztek a verseny lebonyolításával és a maroknyi karatés-tűzoltó kiválóan állta a sarat. Ezáltal kivívta a harcedzett rendőrök, kommandósok rokonszenvét, valamint elismerését is, mellyel ismét bebizonyosodott, hogy a Százhalombattai Karate Egyesület magas szintű képzésrendszere mindenhol megállja a helyét.