Hírek

Szarvason edzettünk

A Százhalombattai Karate Egyesület megkezdte felkészülési időszakát a másfél hónapos nyári szünet után. Utoljára a Velencei táborban volt együtt a csapat, és a rövid pihenő után 2008.08.16-án Szarvason megtartott felkészítő edzésnap után bizony az izomláz is emlékeztetett minket a kihagyás hátrányaira. Nyolc fővel kérkeztünk az edzésekre, ahol a versenyeken alkalmazható kumite (küzdelem) kombinációk gyakorlása és a hatékonyság növelése volt a fő téma. Ezen kívül a csoportos formagyakorlatok (csapat kata) hibajavítása, tökéletesítése is terítékre került. Az SKI vezetősége úgy meg volt elégedve a battai válogatott tagok teljesítményével, hogy a 2008-as görög VB-re csapat kata versenyszámban nagy valószínűséggel két három fős battai csapatot is indít. A napot a Kőrős parton bográcsozással, fürdőzéssel zártuk. A VB-re támogatók jelentkezését várjuk az info@karatebatta.org címre. A felkészítésbe fektetett munkát remélhetőleg már a legközelebbi versenyünkön, az SKI KARATE EURÓPA KUPÁN kamatoztathatjuk, amely egy kétnapos tábor végén, október 5-én lesz Balatonfüreden.

 

Egyesületünk középhaladó és haladó edzéseit szeptember elsejével kezdi a SZISZKI-ben.  Előreláthatólag szeptember 15-től indítjuk kezdő tanfolyamunkat az Arany János iskolában. Pontos adatokat az iskola vezetésével történt egyeztetés után, még augusztusban találhatnak honlapunkon.

Nyári tábor beszámolója 2008


A Battai karatésok idén a Velencei tó partján töltöttek egy hetet edzőtáborban. Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, és szinte végig jó idő volt. Mondhatnánk túl jó is, hisz az edzések 35-40 fokos hőségben, egy sátorponyvával fedett teremben folytak. Idén az SKI Magyarországi Szövetség 5. Danos elnökén kívül elfogadta meghívásunkat több vezető-, és válogatott edző is, akiknek nagyon felkeltették érdeklődésüket az ügyes gyerekek.

Register to read more...

Olaszországi verseny beszámoló


Carnate Milánó melletti olasz kisváros adott otthont 2008. május 3-án egy rendkívül színvonalas nemzetközi meghívásos karate tornának. A résztvevő országok a teljesség igénye nélkül Svájc, Szlovénia, Lengyelország, Magyarország, stb. Ezen nemzetek kvalitását ismerve magasra helyezte a mércét a rendező olasz csapat. A Magyar Válogatott  8–as keretébe 3 százhalombatti karatéka is meghívást kapott és ennek a megtiszteltetésnek eleget téve meg is szolgálták a bizalmat. A csapatküzdelmek során Angyal Ádám – Fodor Attila – Sándor Imre összeállítású csapatnak a kivételesen erős mezőnyben (európa és világbajnokok között) sikerült a 4. helyet megszerezni, egyéni katában (formagyakorlat) 40 versenyző közül Sándor Imre  3. helye fokozta a csapat hangulatát. A véghajrában még egy csapat kumite 5. hely került a magyar csapat eredménytáblájára, ezzel a középmezőnyben sikerült végeznünk. Minden résztvevőnek gratulálunk! 

Friss feketeöveseink!

2008. március 21-én Gönczi Csaba és Vadász Tamás a battai egyesületből elsőkként tették le a fekete öves (első danos) vizsgájukat Kawasoe Sihan-nál. Ezúton is gratulálunk nekik, büszkék vagyunk teljesítményükre, és kitartó munkájukra.